cím: 2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal u. 2. • tel.: 25/436-535 • fax: 25/430-852 • e-mail: dunanett@dunanett.hu
Dunaújvárosi Regionális Köztisztasági és Hulladékkezelő Szolgáltató Nonprofit Kft.
Aktualitások
Céginformáció
Ügyfélszolgálat
Szolgáltatásaink
Dokumentumtár
Linkek
Kapcsolat
Pályázatok
Kerdoív
Szigetek

magyarenglishdeutschDVG Zrt.

2013. március 22.
Tájékoztatás a 2013. évi hulladékszállítási közszolgáltatásról
2013. január 1. napjától a Dunanett Kft. a közszolgáltatást megváltozott formában, kibővített szolgáltatási körrel biztosítja.

2011 májusában a 168 önkormányzatot egyesítő Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás közbeszerzési pályázatot írt ki a területén ellátandó hulladékgazdálkodási feladatokra. A pályázati kiírásban szereplő feltételeknek a területen működő közszolgáltatók által létrehozott Konzorcium eleget tett, így 4,3 milliárd Ft - Társulásnak megfizetendő – koncessziós díj megfizetése ellenében elnyerte a közszolgáltatás jogát 2013-tól 2043-ig, azaz 30 évre.

2011. december 28-án a Társulás és a nyertes Konzorcium megkötötte a Közszolgáltatási Szerződést, azokkal a feltételekkel, amelyeket a Társulás a pályázati kiírásában előírt, különös tekintettel a szolgáltatás tartalmára és díjtételekre vonatkozóan. A Közszolgáltatási Szerződés alapján a 2013. január 1-jétől alkalmazandó 4,01,- Ft/l egységárat a Társulás legfőbb döntéshozó szerve, a Társulási Tanács hagyta jóvá 2012 novemberében.

A fentieknek megfelelően 2013. január 1-jétől a Dunanett Kft. a Konzorcium tagjaként a közszolgáltatást megváltozott formában, kibővített szolgáltatási körrel - házhoz menő szelektív járat, zöld hulladékot gyűjtő járat, stb. -, a háztartási hulladék elszállítását pedig heti rendszerességgel biztosítja.

A megváltozott díj tekintetében jelenleg az egyes települések vonatkozásában eltérések mutatkoznak:

-          azokon a településeken, ahol 2013. január 1-jétől a Konzorcium tagjaként szolgáltat a Dunanett Kft., ott a 4,01,- Ft/l egységdíj alapján számított ürítési díj alkalmazandó,

-          Dunaújváros Megyei Jogú Város közigazgatási területén a közszolgáltatás kibővített tartalmú, így a díj is magasabb,

-          azokon a településeken, ahol 2013. január 1-jén még érvényes a Dunanett Kft.-nek az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése, ott a szerződés érvényességi ideje alatt a szolgáltatás tartalma változatlan marad, a díj pedig a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 91. § (2) bekezdése alapján a 2012. december 31-én alkalmazott bruttó díjhoz képest legfeljebb 4,2 %-kal megemelt mértékű.

Részletesebb információért látogassanak el a www.kdv.hu weboldalra, ahol a fentieket dokumentumokkal alátámasztva is megtekinthetik.

Dunanett Kft.
Kapcsolódó dokumentumok: