Konténeres szállítás: +36 25 436-877

2016. őszi papírgyűjtési kampány - díjátadó

 2016.12.16. 08:00     Dunanett

A tavaszi sikeres akciónk után ez év őszén is megrendeztük a két éve újraindított, a nevelési-oktatási intézmények részére szervezett papírhulladék-gyűjtési kampányt, amely szeptember 19-től november 11-ig tartott.

Nagy örömmel töltött el minket, hogy az akciónkban 12 iskola, 17 óvoda és 1 speciális intézmény, a Jószolgálati Otthon és Közalapítvány is részt vett. Az akció összesen 4.619 személyt mozgósított, akik a kampányban 96.600 kilogramm vegyes papírt gyűjtöttek össze, ami lényegesen több, mint az előző verseny eredménye.

A díjátadón részt vettek a nyertes intézmények és a cégünk képviselői: Bencsik István Igazgató Úr és Fekete Csaba környezetvédelmi munkatárs is. Bencsik  Úr beszédében elmondta, hogy háromgyermekes szülőként maga is meglepődött, milyen öröm és kaland a kicsik számára a papírgyűjtés, s bár átalakult a hulladékgazdálkodási rendszer, az akciót mindenképpen folytatni kell jövőre is. A szelektív hulladékgyűjtés tekintetében Magyarország még el van maradva a fejlett országoktól, és ezt a korosztályt még meg lehet, és meg is kell fogni a szelektív hulladékgyűjtés ügye mellett. Egy-egy ilyen akció nem csak közösségformáló erővel bír, de környezettudatos gondolkodásra sarkall. Az idei esztendőben először tudtunk három-három intézményt tudtunk díjazni, amit fontosnak tartunk, hiszen a kicsik számára fontos a visszajelzés, az intézmények pedig minden bizonnyal hasznosan fel tudják használni a gyűjtésből befolyt összegeket.

Az őszi versenyben 3. helyezett a Gárdonyi Géza Általános Iskola lett, és ötvenezer forinttal gazdagodtak, 2. helyezett a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola lett hetvenötezer forintos jutalommal, az első helyet pedig százezer forintos díjjal az apostagi Nagy Lajos Általános Iskola szerezte meg.

Az óvodák versenyében a Római Városrészi Óvoda 3. helyen végzett, húszezer forintot vittek haza, a 2. helyet a Szivárvány Óvoda szerezte meg negyvenezer forintos díjjal, a hetvenötezer forintos első hely pedig a Százszorszép Óvodáé lett. 

Az intézmények képviselői boldogan fogadták az összegeket, amit gyermekeink környezettudatos nevelési, oktatási céljaira fordíthatnak.

Nagyon örülünk a kiemelkedő eredményeknek, amit különdíjaink is megerősítettek!

Gratulálunk a nyerteseknek!