Konténeres szállítás: +36 25 436-877

TeSzedd! - Dunanett részvétel

 2017.09.18. 09:00     Dunanett

A Földművelésügyi Minisztérium szervezésében létrejövő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, mely idén immár hetedik alkalommal valósul meg (teszedd.hu). A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Ehhez a mozgalomhoz társaságunk, a Dunanett Nonprofit Kft. is csatlakozott, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket.

A TeSzedd! mozgalom időtartama szeptember 15-17-ig tartott, azaz három napon keresztül zajlott a szemétszedés az előre meghatározott helyszíneken. Csapatunk a vasútállomás mögötti kis erdőt vette célba, védőeszközökkel és zsákokkal felszerelkezve.

A zsákokban csak olyan szemetet lehet tenni, ami nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket sem. Nem gyűjtünk továbbá zöldhulladékot, de szelektív hulladékot sem, mert ezek általában szennyezettek, ezért nem újra hasznosíthatóak!

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, azaz nem szakad szét a súlyától.

A Csapat lelkesedése nem csappant a kis erdőben végzett munka után sem, így az Irodaházunk utcai frontja következett, ahol a szépen parkosított előteret és parkolókat tisztítottuk meg.