Konténeres szállítás: +36 25 436-877

Zöld Nap - a Dunanett a Dunaújvárosi Egyetemen

 2016.11.11. 09:00     Dunanett

A Dunanett Nonprofit Kft is részt vett kiállítóként a Dunaújvárosi Egyetem Tudományos hét keretében megrendezett Zöld napján.

A Dunaújvárosi Egyetem 2016-ban is megrendezte a Tudományos Hét elnevezésű szakmai kiállítással egybekötött konferenciáját, amelyhez idén a Dunanett Nonprofit Kft is kiállítóként csatlakozott. A Zöld Nap jó alkalom volt arra, hogy Társaságunk, mint a térség hulladék gyűjtésért felelős közszolgáltatója, a kiállítás látogató fiatalok részére segítsen a környezet tudatos gondolkodás elmélyítésében, felhívja a figyelmet a szelektív hulladék gyűjtésének fontosságára. Ez alkalomból a standunkon környezetvédelmi totó, célbadobó verseny és logikai játékok várták a látogatókat, segítségükkel mutattuk be, mi a szelektív gyűjtés helyes módja.

A Zöld Napra, az óvodások és általános iskola alsó tagozatosok részére "Te hogyan gyűjtöd a szelektív hulladékot?" címmel rajzversenyt, míg a felső tagozatosok és középiskolások részére szobor építő versenyt hírdettünk. Büszkén mondhatjuk, hogy a beérkezett alkotások jelentősen feladták a leckét a zsűrinek, mivel a beérkezett alkotásokat nem csupán esztétikai, hanem szakmai szempontból is értékelnünk kellett, s a rajzok - a korosztálynak megfelelően - bizony mindkét feltételt teljesítették.

A zsűri hosszas gondolkodás után az alábbi rajzokat találta a legkifejezőbbnek:

Óvodások korosztálya:

I. helyezett: Retek Zsombor. 6 éves

II. helyezett: Vass Adrienn, 6 éves

III. helyezett: Molnár Villő, 5 éves

Köszönjük a nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda aktív közreműködését.

 

Általános Iskola alsó tagozatosok:

I. helyezett: Franciosó Dominik, 1. osztályos tanuló

II. helyezett: Nagy Vince, 1. osztályos tanuló

III. helyezett: Kun-Gerendás Rebeka, 1. osztályos tanuló

Gratulálunk a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóinak!

A nagyobbak, az általános iskola felső tagozatosok és középiskolások is megmutathatták kreativitásukat, náluk PET palack alapanyagból kellett szabadon választott témát kidolgozni. Az alkotások minket is lenyűgöztek, így büszkén mutatjuk a díjazottakat:

I. helyezett: Lórántffy Középiskola - "Repülős Gizi"

II. helyezett: Hovanyecz Dorka Lili - "PET polip" (Petőfi Sándor Általános Iskola, 5/A osztályos tanulója)

III. helyezett: Lórántffy Középiskola - "Fa-lack"

A Zöld Nap során több, mint 400 látogató vett részt a Rendezvényen, s jó néhányan standunkat is meglátogatták, ahol lehetőség nyílott kipróbálni a célbadobást, elmélyülni a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeiben egy totó  segítségével. A képek is arról tanúskodnak, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

A rajzpályázat keretében elkészült alkotások megtekinthetőek a Dunanett Nonprofit Kft központi Ügyfélszolgálatán (2400Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 2.)